På midten av 1600 tallet kom to finnefamilier til Trysil. Langt inne i skogen ved svenskegrensa fant de sitt paradis på jord, hvor de kunne svedje rug og bygge sine gårder. Den dag i dag bor etterkommerne etter disse to familiene i den lille grenda Galåsen. Svedjerugen er erstattet med skogbruk, og nå også spisestedet “Akre Matopplevelser”

t-shirts med tryck

Den 01.01.13 tok den Glade Odelsjenta Synnøve over gården etter sine foreldre, og er dermed 5 generasjon på Akre og 11 generasjon etter de første skogfinnene i Galåsen.  Med et kokkefagbrev og en bachelor i hotellledelse fra hotellhøgskolen i Stavanger bruker hun sin kunnskap og interesse for lokalmat, og det gode vertskap når hun tar imot sine gjester på Akre.

Synnøve er opptatt av å bruke og foredle maten vi kan finne ute i naturen, og mye av maten man får servert på Akre er mat man kan plukke ute i naturen. Å vandre ute og høre på fuglene mens man samler inn løvetannblader eller sopp er en helt fantastisk opplevelse for alle sanser.

Videre er også Synnøve opptatt av å ta vare på og videreformidle historier, kultur, tradisjon og t-skjorte med trykk. Derfor er finstua pusset opp med linoljemaling, dekorert med gjenstander fra gården, men også innredet slik at man kan se vi er i 2014. For å gjøre et sted levende og bo der må det også være lov for vår generasjon og sette spor etter seg.  Derfor finner du gamle og nye gjenstander, tekstiler og sølvtøy i en fin miks på Akre.